TEPS 단어 학습 #6일차

EPI관리자 조회 수:1018

Business is slow.
경기가 좋지 않아요.
Buy one, and get one free.
하나를 사면 하나를 더 드립니다.
Everything is under control.
모든 게 원활하게 돌아갑니다.
First come, first served.
선착순 판매입니다.
Get 50% off this weekend.
이번 주말에 50%를 할인받으세요.
Give me a break.
그만 좀 하세요. 한 번 더 기회를 주세요.
He looks young for his age.
그는 나이에 비해 어려 보여요.
I'd like to give it a try.
제가 한 번 해볼게요.
I'll keep my fingers crossed.
행운을 빌겠어요.
I'll put you through to the manager.
(전화 통화) 지배인을 바꿔 드릴게요.
I'll see you to the door.
문까지 바래다줄게요.
I am running short of money.
저는 돈이 모자라요.
I am sorry to bring it up again.
또 이런 말 해서 미안해요.
I am staying on top of things.
모든 걸 잘 처리하고 있어요.
I don't have the slightest idea.
전혀 모르겠습니다.
I don't buy that excuse.
전 그 변명을 받아들일 수 없어요. (믿을 수 없어요)
I feel honored.
영광입니다.
I should have known better.
좀 더 잘 알았어야 했어요.
I tossed and turned all night.
밤새 뒤척였어요.
I was held up at work.
저는(퇴근하지 못하고) 직장에 묶여 있었어요.
I wasn't born yesterday.
나는 철부지가 아니에요.
I will be long ~.
(저는 ~를 하는 데) 오래 걸릴 거에요.
I will get him for you.
(전화 통화) 그를 바꿔 줄게요.
I will take the call.
제가 전화를 받을게요.
If memory serves me right/correctly,
제 기억이 맞는다면,
It's a hot item.
그건 아주 잘 팔리는 제품입니다.
It's a token of my appreciation.
제 감사의 표시입니다.
It is not my lucky day.
오늘은 뭘 해도 일이 잘 풀리지 않네요.
It is open to discussion.
논의할 여지가 있다.
It's out of the question.
말도 안돼요.
It wouldn't hurt to go look.
가서 보는 것 정도야 괜찮겠죠.
Keep your chin up.
기운 내세요. 용기를 내세요.
Let's call it a day.
오늘은 (일 따위를) 여기서 끝냅시다.
Let's wrap up and go home.
일을 마무리하고 집에 갑시다.
My mouth is watering.
군침이 도는군요.
My offer still stands.
제 제안은 여전히 유효해요.
No doubt about it.
의심의 여지가 없어요. 틀림없어요.
No kidding.
농담 마세요. / (강조, 동의) 정말이에요. / 진심이에요.
Please fill me in.
(정보를) 내게 알려 주세요.
Please visit our website.
저희 웹사이트를 방문해 주세요.
Shame on you!
부끄러운 줄 아세요!
That was close call.
아슬아슬했어요.
The night's still young.
아직 초저녁이에요.
The pie is on the house.
파이는 서비스입니다.
There you go.
(물건 등을 건네며) 여기 있어요.
This tie goes well with that shirt.
이 넥타이는 저 셔츠와 잘 어울려요.
We have a lot in common.
우린 공통점이 많아요.
What a shame!
정말 안됐군요!
What name is your reservation under?
누구 이름으로 예약하셨어요?
While you are at it, ~
이왕 하는 김에, ~
Why don't you get some shut-eye?
눈 좀 붙이지 그래요?
You'll get the hang of it in no time.
당신은 곧 그것을 잘 할(알) 수 있게 될 거에요.
You're back safe and sound.
무사히 돌아왔군요.
You're making a scene here.
당신 여기서 소란을 피우고 있어요.
You're not making sense.
당신 말은 앞뒤가 안 맞는군요.
You are making a big deal out of it.
당신은 별 거 아닌 일로 수선을 떨고 있어요.
You are pulling my leg.
당신은 절 놀리시는군요.
You are trying my patience.
당신은 제 인내심을 시험하시는군요.
You name it, you got it.
말만 하세요. 다 있어요.